Składniki:
- 1 kg ziemniaków,
- 1/2 główki czerwonej kapusty,
- 20 dag słoniny,
- sól,
- ocet,
- pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać, ugotować, wyłożyć do miski i ugnieść krychaczem. Słoninę pokroić i podsmażyć. Kapustę pokroić i ugotować na miękko. Tak ugotowaną kapustę wyłożyć na ziemniaki. Polać octem, posolić, popieprzyć, polać tłuszczem ze skwarkami i delikatnie wymieszać.
Zobacz, jak zrobić to danie:
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Ostrowa Wielkopolskiego i powiatu ostrowskiego szukaj zawsze na stronie www.ostrow.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?