To prawdziwa gratka dla miłośników domowych mięs i wędlin. Ten schab rozpływa się w ustach. Zobaczcie przepis na to cudo. Przed Wami schab w podkolanówce.

Składniki:

  • 1,2 kg schabu,
  • 0,5 szkl. cukru,
  • 0,5 szkl. soli,
  • 3 ząbki czosnku,
  • papryka słodka,
  • majeranek,
  • liść laurowy,
  • ziele angielskie,
  • pieprz.

Sposób przygotowania
Schab natrzeć cukrem i odstawić w pojemniku do lodówki na 36 godzin. Następnie zetrzeć cukier i natrzeć zmieszanymi, pozostałymi przyprawami. Włożyć do lodówki na kolejne 36 godzin. Po tym czasie wyjąć schab z lodówki i włożyć w podkolanówkę, a następnie powiesić w przewiewnym miejscu na 3-4 dni.

Zobacz wideo:

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Kościana i powiatu kościańskiego szukaj zawsze na stronie www.koscian.naszemiasto.pl