Składniki:
- 1,2 kg schabu,
- 0,5 szkl. cukru,
- 0,5 szkl. soli,
- 3 ząbki czosnku,
- papryka słodka,
- majeranek,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- pieprz.
Sposób przygotowania
Schab natrzeć cukrem i odstawić w pojemniku do lodówki na 36 godzin. Następnie zetrzeć cukier i natrzeć zmieszanymi, pozostałymi przyprawami. Włożyć do lodówki na kolejne 36 godzin. Po tym czasie wyjąć schab z lodówki i włożyć w podkolanówkę, a następnie powiesić w przewiewnym miejscu na 3-4 dni.
Zobacz wideo:
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Kościana i powiatu kościańskiego szukaj zawsze na stronie www.koscian.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?