Składniki:
- 6 jajek,
- curry,
- pół puszki tuńczyka,
- pieprz,
- 10 dag pasztetu z drobiu,
- 10 dkg żółtego sera,
- ostra musztarda,
- jogurt,
- majonez,
- cytryna,
- sól,
- słodka papryka,
- natka,
- jabłko.
Sposób przygotowania:
Jajko ugotować na twardo, przekroić na połówki i wydrążyć żółtka. Rozdrobnić w trzech miseczkach. Tuńczyka z oleju odsączamy,
rozdrabniamy widelcem i dodajemy do jednej miseczki z żółtkami. W drugiej należy umieścić pasztet drobiowy. Do trzeciej wsypać ser starty na tarce o małych oczkach (2 łyżki startego sera odłóż do dekoracji jajek).
Farsz tuńczykowy połącz z łyżką majonezu i jogurtem. Dopraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Do masy z pasztetu dodajemy łyżkę majonezu oraz musztardę. Dopraw przyprawami. Farsz serowy połącz z 2 łyżkami majonezu. Doprawiamy posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem. Połówki jajek napełniamy przygotowanymi farszami. Dekorujemy mieloną słodką
papryką, kawałkami cytryny oraz jabłkiem i serem.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Kępna i powiatu kępińskiego szukaj zawsze na stronie www.kepno.naszemiasto.pl
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?