Przepis na jajka faszerowane pieczarkami od pań z Koła...

    Przepis na jajka faszerowane pieczarkami od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Dziembówku, gmina Kaczory

    RED

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Przepis na jajka faszerowane pieczarkami od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Dziembówku, gmina Kaczory

    Przepis na jajka faszerowane pieczarkami od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Dziembówku, gmina Kaczory ©archiwum

    Przepis na jajka faszerowane pieczarkami od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Dziembówku, gmina Kaczory.
    Przepis na jajka faszerowane pieczarkami od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Dziembówku, gmina Kaczory

    Przepis na jajka faszerowane pieczarkami od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Dziembówku, gmina Kaczory ©archiwum

    Składniki
    • 4 jajka
    • 5-6 pieczarek
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 łyżka masła
    • sól
    • pieprz
    • koperek
    • szczypiorek lub kiełki do dekoracji.
    Sposób przygotowania
    Pieczarki oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki, smażyć kilka minut i doprawić solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połówki.

    Wydrążyć żółtka, rozdrobnić widelcem, a następnie wymieszać z pieczarkami i majonezem. Za pomocą łyżeczki napełniamy jajka farszem. Gotowe jajka możemy udekorować koperkiem, szczypiorkiem lub kiełkami.

    Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

    Aktualnych informacji z Dziembówka, gminy Kaczory i powiatu pilskiego szukaj zawsze na stronie www.pila.naszemiasto.pl

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Wideo