Przepis na jajka faszerowane pieczarkami od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Dziembówku, gmina Kaczory.

Składniki

  • 4 jajka
  • 5-6 pieczarek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • szczypiorek lub kiełki do dekoracji.

Sposób przygotowania
Pieczarki oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki, smażyć kilka minut i doprawić solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połówki.

Wydrążyć żółtka, rozdrobnić widelcem, a następnie wymieszać z pieczarkami i majonezem. Za pomocą łyżeczki napełniamy jajka farszem. Gotowe jajka możemy udekorować koperkiem, szczypiorkiem lub kiełkami.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Dziembówka, gminy Kaczory i powiatu pilskiego szukaj zawsze na stronie www.pila.naszemiasto.pl