Składniki
- 4 jajka
- 5-6 pieczarek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- koperek
- szczypiorek lub kiełki do dekoracji.
Sposób przygotowania
Pieczarki oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki, smażyć kilka minut i doprawić solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połówki.
Wydrążyć żółtka, rozdrobnić widelcem, a następnie wymieszać z pieczarkami i majonezem. Za pomocą łyżeczki napełniamy jajka farszem. Gotowe jajka możemy udekorować koperkiem, szczypiorkiem lub kiełkami.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Dziembówka, gminy Kaczory i powiatu pilskiego szukaj zawsze na stronie www.pila.naszemiasto.pl
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?