Składniki:
8 jajek,
1 pęczek koperku,
1 ząbek czosnku,
1 cebula,
80 g sera górskiego,
700 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego,
bułka tarta,
100 g ogórków konserwowych,
2 małe jabłka,
1/4 pęczka pietruszki,
150 g majonezu,
sól i pieprz.
Wykonanie:
Przygotuj formę do muffinów. Piekarnik rozgrzany do temp. 180 st. Jajka gotujemy na twardo we wrzącej wodzie przez 10 min. Koperek siekamy. Czosnek i cebula w drobną kostkę. Ser ścieramy drobno na tarce, zagniatamy z mięsem i wcześniej wymienionymi składnikami dodając, w razie potrzeby, bułkę tartą.
Każdą z 8 porcji mięsa umieszczamy w natłuszczonych zagłębieniach formy do muffinów. Pieczemy przez 30 min. w temp 180 st. Ogórki i jabłka w drobną kostkę. Pietruszkę siekamy, łączymy z pozostałym koperkiem, majonezem i 2-3 łyżkami wody po ogórkach, a następnie doprawiamy do smaku. Dodajemy ogórka, jabłko i pozostałą cebulę, mieszamy i doprawiamy do smaku. Jajka w miesie mielonym podajemy na ciepło lub na zimno z sosem tatarskim.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji ze Słupcy i powiatu słupeckiego szukaj zawsze na stronie www.slupca.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?