Składniki
- 20 jajek,
- 3-4 łyżki chrzanu świeżego tartego,
- 3-4 łyżki cukru,
- 3-4 łyżki octu,
- 1 płaska łyżeczka soli,
- 1 śmietana kwaśna około 300 gramów.
Sposób przygotowania
Jajka ugotować na twardo, ciepłe pokroić w ćwiartki i jeszcze na pół. Śmietanę wyjąć wcześniej z lodówki, tak by osiągnęła temperaturę pokojową, dodać do ciepłych jajek - także cukier, sól, ocet i świeżo tarty chrzan (opcjonalnie ze słoiczka). Wymieszać.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z gminy Grodzisk Wlkp. i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?