Składniki:
- 5-6 plastrów karkówki,
- 2 obrane cebule,
- 1/2 kg. umytych pieczarek.
Sos:
- 4 łyżki octu,
- 4 łyżki cukru,
- 4 łyżki sosu sojowego,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
Przygotowanie:
Karkówkę kroimy na plastry i obtaczamy w mące. Smażymy na gorącym tłuszczu jedną stronę i drugą. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i surowe pokrojone w plastry pieczarki. Do usmażonej karkówki dodajemy wszystkie składniki sosu.
Dusimy około 1 godziny. Gotową karkówkę podajemy z kluskami śląskimi i czerwoną lub białą zasmażaną kapustą.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z powiatu wolsztyńskiego szukaj zawsze na stronie www.wolsztyn.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?