Składniki:
- 1 kg mielonego mięsa z indyka
- Po strąku czerwonej, zielonej i żółtej papryki
- Cebula
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy
- 5 łyżek bułki tartej
- 20 dag sera feta
- 2 łyżki ostrej musztardy
- sól, pieprz, słodka papryka,
- kilka gałązek rozmarynu,
- masło i bułka tarta do formy
Przygotowanie:
Papryki i cebulę oczyścić, pokroić w kostkę średniej wielkości, podsmażyć na łyżce oliwy, ostudzić. W dużej misce wyrobić masę z mięsa, jajek, usmażonych warzyw, musztardy, bułki tartej i pokrojonej w kostkę fety. Doprawić masę solą, pieprzem i słodką papryką. Wyłożyć do formy keksowej wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wierzch wyrównać łyżką, posmarować pozostałą łyżką oliwy, udekorować gałązkami rozmarynu. Wstawić do piekrnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piec około 50 minut.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Witkowa i gminy Witkowo szukaj zawsze na stronie www.witkowo.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?