Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na pieczeń z papryką i fetą od koła gospodyń wiejskich w Małachowie Złych Miejsc

red
Ten przepis dostaliśmy z koła gospodyń wiejskich w Małachowie Złych Miejsc.

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa z indyka
  • Po strąku czerwonej, zielonej i żółtej papryki
  • Cebula
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 20 dag sera feta
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • sól, pieprz, słodka papryka,
  • kilka gałązek rozmarynu,
  • masło i bułka tarta do formy

Przygotowanie:
Papryki i cebulę oczyścić, pokroić w kostkę średniej wielkości, podsmażyć na łyżce oliwy, ostudzić. W dużej misce wyrobić masę z mięsa, jajek, usmażonych warzyw, musztardy, bułki tartej i pokrojonej w kostkę fety. Doprawić masę solą, pieprzem i słodką papryką. Wyłożyć do formy keksowej wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wierzch wyrównać łyżką, posmarować pozostałą łyżką oliwy, udekorować gałązkami rozmarynu. Wstawić do piekrnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piec około 50 minut.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Witkowa i gminy Witkowo szukaj zawsze na stronie www.witkowo.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski