Składniki
Ciasto:
- 2 szklanki mąki,
- 2 łyżki cukru,
- 4 żółtka,
- 1 margaryna Kasia,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Masa serowa:
- 4 całe jajka i 1 żółtko,
- 1 szklanka cukru,
- 1 kg sera (wiaderko),
- 1 budyń śmietankowy,
- 1 i 1/2 szklanki mleka,
- 1/2 szklanki oleju.
Sposób przygotowania
Ciasto: wymieszać wszystkie składniki.
Beza: 5 białek ubić z 3/4 szklanki cukru pudru.
Jaja ubić z cukrem, dodać ser, dodać mleko, olej i budyń. Masę wlać na ciasto wyłożone na blaszce i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C z termoobiegiem i dolną grzałką. Na zapieczone ciasto pożyć bezę i piec 15 minut w 175 stopniach C bez dolnej grzałki.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z gminy Grodzisk Wlkp. i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?