Składniki:
- Szynka wieprzowa o masie do 1,5 kg
- 3 litry wody
- 4-5 liści laurowych
- 3 łyżki majeranku
- łyżka ziaren jałowca
- 5 ząbków czosnku
- cebula
- 6 łyżek soli
- 3 łyżki majonezu.
Przygotowanie
Szynkę umyć i wrzucić do garnka, zalać wodą. Dodać wszystkie przyprawy i majonez. Wszystko zagotować i gotować tylko 8 minut.
Zostawić do wystygnięcia na m.in. 6 godzin. Po upływie 6 godzin znowu zagotować i gotować 8 minut. Zostawić do wystygnięcia, osączyć z płynu i można kroić na plastry.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z miejscowości Głomsk, gminy Zakrzewo i powiatu złotowskiego szukaj zawsze na stronie www.pila.naszemiasto.pl
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?