Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Racuchy z dyni

ELKA
Dynia doskonale sprawdza się nie tylko w sałatkach i zupach, ale także jako główny produkt... racuchów.

Składniki:
200 g dyni bez skorupy i pestek
1 duże jajko
1,5 łyżki masła
niepełne 1/2 szklanki mąki
1- łyżeczki startego świeżego imbiru
sól i pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:
Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtko oddzielić od białka, utrzeć z masłem. Białko ubić na sztywną pianę. Dynię wymieszać z utartym żółtkiem, przesianą mąką, imbirem, doprawić solą oraz pieprzem.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Delikatnie połączyć z pianą z białka. Racuszki formować łyżką i smażyć z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem. Podawać np. z sosem pomidorowym.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski