Risotto wegetariańskie

Anastazja Bezduszna
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.
Udostępnij:
Risotto to klasyczna włoska potrawa, którą można gotować bez mięsa z owocami morza lub w wersji wegetariańskiej. Oto przepis na risotto z jarmużem i orzechami.

Składniki:

  • 100 g ryżu
  • 3 łyżki oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 mała marchewka
  • 2-3 liście jarmużu
  • 1 garść orzechów włoskich łuskanych
  • 4 łyżki sosu serowego
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Marchewkę obieramy, kroimy w cienkie paseczki, czosnek w plasterki i krótką chwilę podsmażamy na oleju. Dodajemy ugotowany ryż, grubo posiekane orzechy, pieprz do smaku. Całość dikładnie mieszamy i podsmażamy. Pod koniec dodajemy posiekany jarmuż i sos serowy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Głos Wielkopolski
Dodaj ogłoszenie