Składniki:
- 100 g ryżu
- 3 łyżki oleju
- 4 ząbki czosnku
- 1 mała marchewka
- 2-3 liście jarmużu
- 1 garść orzechów włoskich łuskanych
- 4 łyżki sosu serowego
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Marchewkę obieramy, kroimy w cienkie paseczki, czosnek w plasterki i krótką chwilę podsmażamy na oleju. Dodajemy ugotowany ryż, grubo posiekane orzechy, pieprz do smaku. Całość dikładnie mieszamy i podsmażamy. Pod koniec dodajemy posiekany jarmuż i sos serowy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?