Składniki:
- 3 łyżki majonezu
- 1 główka sałaty masłowej
- 2 pęczki rzodkiewki
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek koperku
- 1 cebula, 1 ogórek
- sól, cukier do smaku
Sposób przygotowania:
Oczyszczamy warzywa. Sałatę rwiemy na mniejsze części. Rzodkiewki trzemy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek i koperek drobno siekamy. Łączymy wszystkie składniki z majonezem. Doprawiamy solą i cukrem do smaku. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
* Jeśli wyjeżdżamy na grilla za miasto, watro pokroić warzywa w domu nie doprawiając solą i przyprawami, by nie pościły soku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?