Składniki:
- 2 woreczki kaszy gryczanej
- 2 garści suszonych grzybów
- 1 cebula
- 1 pęczek pietruszki
- 5 plasterków sera żółtego
- 150 ml białego wina
- olej
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Grzyby sparzyć wrzątkiem. Na patelnie wlać olej i gdy się podgrzeje wsypać kaszę i smażyć ją 5 minut. Następnie dodać grzyby i pokrojoną w kostkę cebulę . Gdy cebula się zeszkli całość podlać winem. Kiedy wino nam odparuje podlewać wodą lub bulionem i gotować aż do miękkości. Na końcu odparować kaszę z wody(lub bulionu) dorzucić posiekaną cebulę, ser pokroić w kostkę całość chwilę podsmażyć i podawać jako gotowe danie lub dodatek do dań.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?