Składniki:
1 kg bakłażanów
1 kg słodkiej papryki
1 kg pomidorów
1 kg cebuli
1 kg marchwi
przyprawy wg smaku
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Bakłażany pokroić w plastry. Paprykę obrać, oczyścić z nasion, pokroić w ósemki. Cebulę obrać, podzielić na ćwiartki, podobnie pomidory. Marchew obrać, pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić wg upodobań smakowych, przełożyć do czystych słojów, szczelnie zamknąć. Pasteryzować 20 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?