ZOBACZ TEŻ: Pyszna sałatka na każdą okazję
Lekka sałatka z makaronem
Składniki:
- 250 g międzybrodzkiego makaronu typu ryż
- 250 g majonezu
- 3 pomidory
- 1 ogórek zielony
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 pęczek szczypiorku
- sól, pieprz do smaku
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w zimnej wodzie.
Ogórki i rzodkiewki trzemy na tarce w grube oczka. Pomidory kroimy w kostkę, a szczypior siekamy.
Wszystkie składniki wkładamy do miseczki. Następnie mieszamy wszystko z majonezem.
Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu do smaku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?