Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sałatka z makaronem na wiosenne śniadanie

ELKA
Fotolia
Na śniadanie zazwyczaj jemy kanapki, są szybkie w przygotowaniu i smaczne. Czas jednak zerwać z tym przyzwyczajeniem i przyrządzić coś innego, a jednocześnie równie smacznego i szybkiego. My zdradzamy Wam przepis na lekkostrawną sałatkę.

ZOBACZ TEŻ: Pyszna sałatka na każdą okazję

Lekka sałatka z makaronem

Składniki:

  • 250 g międzybrodzkiego makaronu typu ryż
  • 250 g majonezu
  • 3 pomidory
  • 1 ogórek zielony
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w zimnej wodzie.

Ogórki i rzodkiewki trzemy na tarce w grube oczka. Pomidory kroimy w kostkę, a szczypior siekamy.

Wszystkie składniki wkładamy do miseczki. Następnie mieszamy wszystko z majonezem.

Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu do smaku.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski