Schab z kurkami - składniki:
porcja przeznaczona dla dwóch-trzech osób
- ok. 1/2 kg schabu
- 1 cebula
- ok. 15 dag kurek
- 250-300g śmietany 30%
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w plasterki.
Na patelni usmażyć kotlety na złoty kolor.
Dodać cebulę i grzyby.
Całość zalać śmietaną.
Dusić pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wskazówka: kurki można kupić teraz w marketach mrożone.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?