Składniki:
- schab bez kości (4 kotlety, każdy po 12 dag)
- garść świeżego szpinaku
- 8 plasterków sera żółtego
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju
Sos wiosenny:
- 100 g śmietankowego serka topionego
- 250 ml śmietanki słodkiej 18%
- garść świeżych ziół: koper, natka, szczypior, bazylia, rozmaryn
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Serek rozpuszczamy w śmietanie, podgrzewając i często mieszając. Dodajemy posiekane zioła i doprawiamy do smaku. Kotlety cienko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy kładziemy liście szpinaku i po dwa plasterki sera. Zawinamy jak gołąbki, spinamy wykałaczkami i obsmażamy na oleju na złoty kolor. Następnie podlewamy szklanką wody i dusimy do miękkości, około 10 minut. Podawać z sosem, rozkrojone, pokazując piękny środek.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?