Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ser smażony z boczkiem

Karolina Sternal
Boczek fantastycznie pasuje do smaku smażonego sera

Składniki:
1 kg białego sera
łyżka masła
40 dag boczku wędzonego
2 średnie cebule
6 jaj
sól

Przygotowanie:
Ser pokruszyć, lekko posolić i odstawić na 3, 4 dni w ciepłe miejsce.

Gdy zgliwieje, na patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojone w kostkę cebule, a następnie pokrojony w kostkę boczek. Podsmażyć.

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Następnie wrzucić ser i smażyć, aż się roztopi. Wbić całe jaja i wymieszać na jednolitą masę.

Do smaku można posolić. Chwilę jeszcze smażyć, a następnie wylać na miskę

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski