Składniki:
1 kg białego sera
łyżka masła
40 dag boczku wędzonego
2 średnie cebule
6 jaj
sól
Przygotowanie:
Ser pokruszyć, lekko posolić i odstawić na 3, 4 dni w ciepłe miejsce.
Gdy zgliwieje, na patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojone w kostkę cebule, a następnie pokrojony w kostkę boczek. Podsmażyć.
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Następnie wrzucić ser i smażyć, aż się roztopi. Wbić całe jaja i wymieszać na jednolitą masę.
Do smaku można posolić. Chwilę jeszcze smażyć, a następnie wylać na miskę
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?