Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Serowe oponki

Karolina Sternal
Adam Wojnar/ Polskapresse
Niektórzy twierdzą, że lepsze od pączków...

Składniki:
50 dkg półtłustego białego sera,
50 dkg mąki,
3 jajka,
10 dag masła,
1 łyżeczka sody,
cukier puder,
cukier waniliowy,
olej do smażenia

Przygotowanie:
Z mąki, zmielonego sera, masła i jaj zagnieść ciasto. Dodać łyżeczkę sody. Rozwałkować na placek grubości około pół centymetra.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Szklanką wykrawać krążki, a następnie kieliszkiem środki. W garnku rozgrzać tłuszcz i wrzucać oponki.

Smażyć na złoty kolor z obu stron. Wyjąć, położyć na papierowy ręcznik i obsypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski