2 z 3
Poprzednie
Następne
Sylwestrowe przepisy: Przekąski na ostatnią chwilę? Sprawdź, jak szybko je przygotować. Szef kuchni Andrzej Gołąbek poleca
Przepis na kuleczki mięsne z sosem czosnkowym
Składniki: 1kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego, główka czosnku, zioła prowansalskie, 2 papryczki chili, kolendra, 2 jajka, bułka tarta, jogurt naturalny, majonez, mięta.
Mięso mieszamy z jajkiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, chili pokrojonym w kostkę i ziołami (prowansalskimi oraz kolendrą siekaną). Później robimy kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na patelni. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie do każdej kulki wkładamy wykałaczkę. Jogurt łączymy z majonezem czosnkiem i miętą.
Kolejny przepis ------>