MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 3
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Przepis na krewetki z czosnkiem i bagietką...
fot. Andrzej Goląbek/Canva

Sylwestrowe przepisy: Przekąski na ostatnią chwilę? Sprawdź, jak szybko je przygotować. Szef kuchni Andrzej Gołąbek poleca

Przepis na krewetki z czosnkiem i bagietką
Składniki: 1 kg krewetek szarych, 1 główka czosnku, kilka pęczków pietruszki, oliwa z oliwek, sól i pieprz. Kilka bagietek.

Rozmrażamy krewetki i odsączamy papierem nadmierną ilość wody. Następnie rozgrzewamy dwie patelnie. Na jedną wlewamy małą ilość oliwy z oliwek, a na drugą poczwórną ilość.

Siekamy całą główkę czosnku w kosteczkę. Drobno kroimy pietruszkę. Na patelnię z dużo ilością oliwy wrzucamy czosnek i pietruszkę. Przesmażamy całość i odstawiamy. Na drugą patelnię z małą ilością oliwy wsypujemy partiami krewetki, kiedy zarumienieją, dorzucamy je do czosnku z pietruszką. Dokładnie mieszamy i podajemy z bagietką.

Zobacz również

Samochody retro zjechały pod Muzeum Kaszubskie w Kartuzach

Samochody retro zjechały pod Muzeum Kaszubskie w Kartuzach

To może być burzowa niedziela (19 maja). Ostrzeżenia IMGW niemal dla całego kraju!

To może być burzowa niedziela (19 maja). Ostrzeżenia IMGW niemal dla całego kraju!

Polecamy

Susza będzie się pogłębiać. "Wilgotność spadła w wielu miejscach poniżej 40 proc."

Susza będzie się pogłębiać. "Wilgotność spadła w wielu miejscach poniżej 40 proc."

Nietypowa sytuacja w Poznaniu. Kładka... odpłynęła Wartą?

SYGNAŁ CZYTELNIKA
Nietypowa sytuacja w Poznaniu. Kładka... odpłynęła Wartą?

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało