Składniki na tortillę:
- 0,5 kg obranych krewetek
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sok z 1 cytryny
- 3 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- zioła prowansalskie
- szpadki do szaszłyków
Sposób przygotowania:
Patyki moczymy. Umyte krewetki umieszczamy w misce, dodajemy sok z cytryny i posiekaną pietruszkę, odstawiamy na około 40 minut do lodówki. Mieszamy olej z wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Odsączone krewetki ponabijaj na szpadki, przekładając je pomidorkiem, posmaruj olejem z dodatkami. Grilluj przez około 15 minut, co jakiś czas przewracając.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?