Szaszłyki z krewetek

AB
123rf
Krewetki na szpadkach można przygotować jako pierwsze danie z grilla. Wystarczy 15 minut by się zarumieniły. To dobra pzystawka i łatwa do schupania.

Składniki na tortillę:

  • 0,5 kg obranych krewetek
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • zioła prowansalskie
  • szpadki do szaszłyków

Sposób przygotowania:
Patyki moczymy. Umyte krewetki umieszczamy w misce, dodajemy sok z cytryny i posiekaną pietruszkę, odstawiamy na około 40 minut do lodówki. Mieszamy olej z wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Odsączone krewetki ponabijaj na szpadki, przekładając je pomidorkiem, posmaruj olejem z dodatkami. Grilluj przez około 15 minut, co jakiś czas przewracając.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie