Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szparagi zapiekane z serem

ELKA
Przepisy Ireneusza Ptaka z Restauracji de Roma w Poznaniu.

Składniki:

  • szparagi białe i zielone
  • szynka wędzona
  • ser np. camembert, rokpol itp

Przygotowanie:
Szparagi gotujemy uważając, ażeby ich nie rozgotować.

Zawijamy w cienkie plasterki szynki.

Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200 st. C.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Gdy zaczną się rumienić nakładamy ser i zapiekamy.

Kiedy ser się rozpuści dekorujemy ziołami i podajemy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski