1 z 6
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Ciasto...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/ba/80/664efeaaa4082_o_large.jpg)
fot. FB: Kulinarna Wiola
Truskawki - co można zrobić z truskawek latem?
Fantastyczne naleśniki z dodatkiem dżemu truskawkowego
Ciasto
1,5 szkl mąki - użyłam mąkę wrocławską, szklanka mleka, 100 ml gazowanej wody, 2 małe jajka, 2 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżki stopionego masła, szczypta soli, łyżeczka ekstraktu waniliowego
Do miski wlałam mleko, ekstrakt waniliowy, wodę, masło, śmietanę. Wbiłam jajka, wsypałam sól oraz mąkę. mikserem na średnich obrotach zmiksowałam składniki na jednolite ciasto. Smażyłam cienkie naleśniki na suchej rozgrzanej patelni aż się ładnie przyrumieniły.
Szklanka pojemność 250 ml. Z podanych składników wyszło 8 naleśników