Składniki na dwie porcję:
1 puszka tuńczyka w oleju
250 gram makaronu penne
300 gram sera (wybierz taki, który łatwo się topi)
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
1 puszka zielonego groszku
1 puszka kukurydzy
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka świeżej pietruszki lub cebulki dymki
Sól, oregano
Przygotowanie:
Gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odlewamy wodę. Kroimy paprykę na cienkie plasterki i cebulę w kostkę. Mieszamy makaron z wszystkimi warzywami i dodajemy świeżo zmiażdżony lub suszony czosnek. Dodajemy do masy tuńczyka i wykładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?