Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wątróbki z jabłkami

Karolina Sternal
Mięso z jabłkami smakuje wybornie

Składniki:
1 kg wątróbek z kurczaka lub indyka,
4-5 dużych jabłek
2 duże cebule,
3 ząbki czosnku,
majeranek,
pieprz ziołowy,
sól,
olej do smażenia

Przygotowanie:
Czosnek posiekać, cebulę pokroić w krążki. Na dużej patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, lekko podsmażyć.

Wrzucić umyte i osuszone wątróbki. Obsmażyć i dodać posiekany czosnek. Chwile smażyć.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Wrzuć wcześniej obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka. Przykryć patelnię pokrywą i dusić.

Pod koniec dodać majeranek, pieprz i posolić do smaku. Jeszcze chwilę smażyć. Podawać same lub z ziemniakami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski