Składniki:
1 kg wątróbek z kurczaka lub indyka,
4-5 dużych jabłek
2 duże cebule,
3 ząbki czosnku,
majeranek,
pieprz ziołowy,
sól,
olej do smażenia
Przygotowanie:
Czosnek posiekać, cebulę pokroić w krążki. Na dużej patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, lekko podsmażyć.
Wrzucić umyte i osuszone wątróbki. Obsmażyć i dodać posiekany czosnek. Chwile smażyć.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Wrzuć wcześniej obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka. Przykryć patelnię pokrywą i dusić.
Pod koniec dodać majeranek, pieprz i posolić do smaku. Jeszcze chwilę smażyć. Podawać same lub z ziemniakami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?