Składniki na cztery porcje:
- 2 szklanki wiśni
- 600 ml mleka
- 1 szklanka płatków owsianych
- cukier
Sposób przygotowania:
Gotujemy mleko. Zalewamy nim owsiane płatki i czekamy, aż nabiorą objętości. W tym samym czasie wiśnie bez pestek zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości. Gdy płatki już będą gotowe, dodajemy do nich - odcedzone - wiśnie. Całość mieszamy, dodając do smaku cukier. Gotujemy przez 5 minut stale mieszając. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?