Zdobione arbuzy to dziś modny prezent

Marek Zaradniak
Maria Królska (z prawej) ze współpracownikami przy rzeźbionych arbuzach
Maria Królska (z prawej) ze współpracownikami przy rzeźbionych arbuzach Archiwum Gastro królscy i Gebru
W niezwykle popularnej ostatnio sztuce rzeżbienia zdobienia owoców i warzyw czyli w curvingu szkolili się pracownicy firmy Gastro. Królscy i Gebru.

Curving to sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach. Narodziła się na Dalekim Wschodzie, ale obecnie stała się niezwykle modna także w Europie. Dziś często zamiast kwiatów na prezent daje się na przykład zdobione arbuzy. A gastronomicy nie mogą stać w miejscu i dlatego właśnie tajniki curvingu poznawali pracownicy firmy Gastro Królscy i Gebru, która prowadzi m.in. niezwykle popularną wśród poznaniaków stołówkę w Collegium Historicum UAM przy św. Marcinie. Tego lata czynna ona będzie do 12 sierpnia. Ale szkolono się także m.in. jak udzielić pierwszej pomocy, a także doskonalenia kelnerskiego fachu. Wszystkie szkolenia możliwe były dzięki wsparciu Krajowego Funduszu Szkoleniowego i Powiatowego Urzędu Pracy w Poznaniu.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie