Chcesz schudnąć, ale nie lubisz być głodny? Dieta nordycka to coś dla Ciebie
Odchudzanie bez wyrzeczeń i uszczerbku na zdrowiu? To możliwe z dietą nordycką. Ma wiekową tradycję i promuje zdrowy sposób odżywiania. Koncentruje się na...
Młode gałązki i listki wierzby to babciny środek na odporność i ból mięśni
Młode listki i gałązki wierzby to doskonały surowiec zielarski, który korzystnie wpływa na zdrowie organizmu. Napar przyrządzony na ich bazie to świetny,...
Tym możesz się zatruć! Zobacz najbardziej niebezpieczne produkty
Najczęstszą przyczyną zatruć pokarmowych są produkty pochodzenia roślinnego, ale to te odzwierzęce powodują najgroźniejsze infekcje i największą liczbę...
Te napoje i potrawy niszczą szkliwo. Czego unikać, żeby nie mieć problemów z zębami?
Erozja szkliwa to wrażliwość zębów na słodkie, gorące lub zimne potrawy i napoje. Jest widoczna także w wyglądzie zębów – mogą stać się żółte lub szare oraz...
Dieta japońska dobra na długowieczność. Jedz tych 5 składników codziennie
Japończycy są jednym z krajów, gdzie ludzie żyją najdłużej na świecie. Długowieczność zawdzięczają przede wszystkim swojemu stylowi życia i diecie bogatej w...
Kawa obniży ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2, ale nie każda. Sięgnij po ten rodzaj
Picie kawy obniża ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2 poprzez zmniejszenie insulinooporności i stanu zapalnego. Do takich wniosków doszli naukowcy po...
GIS wycofuje popcorn ze sklepów. Wykryto w nim niebezpieczne substancje
W partii popcornu został przekroczony najwyższy dopuszczalny poziom aflatoksyn – ostrzega Główny Inspektorat Sanitarny. Osoby, które kupiły ten produkt, nie...
Nie daj się demencji. Ten pierwiastek spowalnia kurczenie się mózgu. Zobacz, co jeść
Na demencję choruje coraz więcej osób na całym świecie, a do 2050 r. ma ich być ponad dwa razy więcej. Niestety, na żadną z form demencji nie ma lekarstwa, a...
Jakie objawy daje niedobór żelaza w organizmie? Sprawdź, co powinno zaniepokoić
Niedobór żelaza w organizmie może wywoływać uciążliwe objawy. Zaliczamy do nich choćby ból głowy oraz wypadanie włosów. Może on manifestować się również na...
Dlaczego warto jeść miechunkę? Skorzysta serce, mózg, wzrok i skóra
Miechunka niegdyś znana była z ogrodów jako roślina ozdobna. Ma ona piękne kwiaty w kształcie lampionów, które skrywają jadalne owoce. Dawniej uważano je za...
Chcesz mieć świetną figurę latem? Zdradzamy, co jeść i jak ćwiczyć!
Wiosna to czas, kiedy wiele osób zaczyna zwracać większą uwagę na swoją sylwetkę i kondycję fizyczną. Nie zawsze mamy czas lub możliwość, aby regularnie...
Supergrzyb Candida auris zagraża nie tylko w USA. Alarm jest także w Europie
Candida auris należy do najgroźniejszych patogenów, który zabija nawet 70 proc. pacjentów szpitalnych. Ten chorobotwórczy grzyb jest odporny na działanie wielu...
Popularny nabiał wycofany ze sprzedaży przez GIS. Jest produkowany w Wielkopolsce
GIS poinformował o wycofaniu z rynku partii kefiru zawierającego pałeczki Salmonelli. Wypicie wadliwego produktu może prowadzić do zatrucia pokarmowego, które...
Dlaczego warto jeść chrzan? Dodaj go nie tylko do wielkanocnego jajka
Chrzan to idealny dodatek do wielkanocnych potraw takich jak żurek czy barszcz biały, ale także codzienny dodatek do wędlin czy jajek. Jednak oprócz kulinarnych...
Ekspert o soku z ziemniaka. To hit czy kit? Poznaj potwierdzone działanie tego napoju
Sok z ziemniaka to napój budzący wiele kontrowersji. Jednym kojarzy się jedynie z bólem brzucha, inni znają jego liczne zastosowania w medycynie ludowej. Od...
Popularny baton wycofany ze sklepów. Alergicy nie powinni go jeść
Znany czekoladowy baton z karmelem został wycofany ze sprzedaży. Jest to spowodowane brakiem ważnej informacji na opakowaniu produktu – nie ma ostrzeżenia o...
Nie wiesz, czym zastąpić jajko? Oto naturalne rozwiązania!
Zamienniki jajek są obecnie poszukiwane podobnie, jak alternatywy dla mleka czy mięsa. Powodem jest nie tylko dieta wegańska, ale też alergia pokarmowa....
Jak wykorzystać liście rzodkiewki lub kalafiora? Nie wyrzucaj, sprawdź przepisy!
Wyrzucasz liście rzodkiewki lub nać marchewki do śmieci? To błąd! Są one jadalnym i smacznym źródłem błonnika pokarmowego, witaminy C, kwasu foliowego oraz...
„Brudna dwunastka”, czyli owoce i warzywa, które mają najwięcej pestycydów
Jak co roku amerykańska organizacja ekologiczna Environmental Working Group (EWG) przygotowała listę warzyw i owoców, które zawierają największe ślady...
Eliksir długowieczności to sposób Włochów na zdrowe i długie życie. Spróbuj go zrobić
Włochy, a dokładnie Sardynia, to jedno z miejsc na świecie, gdzie ludzie żyją najdłużej na świecie. W czym tkwi sekret włoskiego dolce vita? Duży udział ma...
Eko, bio i organic to „ekościema”? Tak rozpoznasz prawdziwą żywność ekologiczną
Stajemy się coraz bardziej świadomymi konsumentami, czytamy etykiety, chcemy żyć zgodnie z naturą i kupować ekologiczną i zdrową żywność. Niestety, producenci...
Kuracja wiosenna z rzeżuchą. 5 powodów, dla których warto jeść ją nie tylko od święta
Rzeżucha to roślina, która przede wszystkim kojarzy nam się z Wielkanocą. Niestety przez pozostałą część roku większość z nas zapomina o tej niezwykle zdrowej...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 3 dni temu w kategorii Dekoracje ślubne
Dodano 3 dni temu w kategorii Kwiaciarnia
Dodano 5 dni temu w kategorii Biura rachunkowe
Dodano 6 dni temu w kategorii Restauracje