Składniki:
2 owoce awokado
2 mniejsze winne jabłka
pęczek pietruszki
sok z cytryny
5 łyżek oliwy
łyżka cukru
sól
pieprz
Przygotowanie:
Awokado i jabłka umyć, obrać. Jedno i drugie pokroić na drobną kostkę i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać, przykryć i włożyć do lodówki.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Natkę opłukać, drobno pokroić. Dodać dwie łyżki wrzątku, cukier, sól i pieprz, wymieszać. Polać sałatkę na 15 minut przed podaniem. Wymieszać razem z natką pietruszki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?