Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zielona sałatka z awokado

ELKA
Zielona sałatka z awokado
Zielona sałatka z awokado Grzegorz Dembiński
Sałaka z awokado Eleonory Zawiślak.

Składniki:
2 owoce awokado
2 mniejsze winne jabłka
pęczek pietruszki
sok z cytryny
5 łyżek oliwy
łyżka cukru
sól
pieprz

Przygotowanie:
Awokado i jabłka umyć, obrać. Jedno i drugie pokroić na drobną kostkę i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać, przykryć i włożyć do lodówki.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Natkę opłukać, drobno pokroić. Dodać dwie łyżki wrzątku, cukier, sól i pieprz, wymieszać. Polać sałatkę na 15 minut przed podaniem. Wymieszać razem z natką pietruszki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski