Składniki:
- 1 pęczek młodej włoszczyzny
- 3 puszki krojonych pomidorów pelati
- 1 cebula
- Kilka ząbków czosnku
- 200 g kwaśnej śmietany 18%
- 500 ml wywaru warzywnego
- masło
- sos sojowy
- tabasco
- ryż basmati
Sposób przygotowania:
Warzywa dokładnie umyj i pokrój w brunoise, cebulę i czosnek w drobną kostkę. Usmaż na maśle, aż warzywa zaczną mięknąć, po czym dodaj pomidory pelati i zalej wywarem warzywnym (kontroluj jego ilość, aby zupa nie była zbyt rzadka). Gotuj bez przykrywki, aby część płynu odparowała (wzmocni to smak zupy). Zmiksuj blenderem na gładką masę. Dopraw śmietaną, sosem sojowym tabasco. Serwuj z ugotowanym ryżem basmati.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?