Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Carpaccio wołowe [PRZEPIS]

ELKA
Carpaccio wołowe
Carpaccio wołowe Paweł Miecznik
Carpaccio wołowe z rukolą, marynowanymi grzybami i pomidorkami cherry

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
  • marynowane grzyby
  • pomidorki cherry
  • susz pomidorowy
  • parmezan
  • sól,
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • cytryna
  • rukola

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Rolujemy ok. 1 kg wołowiny i zamrażamy.

Następnie kroimy w bardzo cienkie plastry i układamy na talerzu, dodajemy marynowane grzyby, pomidorki cherry, susz pomidorowy, parmezan doprawiamy solą, pieprzem, oliwą z oliwek i cytryną.

Carpaccio możemy podać też z sałatą rukoli.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski