Składniki:
- 1 kg wołowiny
- marynowane grzyby
- pomidorki cherry
- susz pomidorowy
- parmezan
- sól,
- pieprz
- oliwa z oliwek
- cytryna
- rukola
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Rolujemy ok. 1 kg wołowiny i zamrażamy.
Następnie kroimy w bardzo cienkie plastry i układamy na talerzu, dodajemy marynowane grzyby, pomidorki cherry, susz pomidorowy, parmezan doprawiamy solą, pieprzem, oliwą z oliwek i cytryną.
Carpaccio możemy podać też z sałatą rukoli.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?