Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Grillowany schab z mozzarellą

Jolanta Perz-Straga
Grillowany schab z mozzarellą
Grillowany schab z mozzarellą Jolanta Perz - Straga
Prezentujemy przepis na grillowany schab z mozzarellą. Jego autorem jest Jolanta Perz - Straga.

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
  • 5 plastrów sera mozzarella
  • ognista mieszanka przypraw
  • sól do smaku

Przygotowanie:

Plastry schabu doprawiamy solą i ognistą mieszanką przypraw. Układamy plastry schabu na rozgrzanym grillu i grillujemy z jednej strony, obracamy i układamy na schabie po plastrze sera mozzarella, które również doprawiamy ognistą mieszanką przypraw, grillujemy drugą stronę schabu. Tak grillowany schab będzie miękki i soczysty. Do tak przygotowanego mięsa podałam sałatę lodową, plasterki pomidorów.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski