Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jarzynowe ratatuj

Anastazja Bezduszna
Ratatuj z warzyw
Ratatuj z warzyw Ivan Rudiuk
Ratatuj to danie z warzyw, które za każdym razem możemy przygotować inaczej. Dodać do niej różne składniki lub fantazyjnie je pokroić.

Składniki:

  • 500 gramów kalafiora
  • 500 gramów ziemniaków
  • 500 gramów cukinii
  • 350 gramów czerwonego pieprzu
  • 300 gramów pomidorów
  • 150 gramów cebuli
  • 150 gramów marchwi
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny
  • zioła do smaku

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy na niewielkie kostki. Cebule i marchew wcześniej warto podsmażyć na patelni do złotego koloru. Wszystkie pokrojone warzywa wkładamy do garnka i zalewamy niewielką ilością posolonej wody lub rosołem. Dusimy pod przykryciem - od czasu od czasu - mieszając. Ratatuj będzie gotowe, gdy cała woda się wygotuje.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski