Składniki:
- 500 gramów kalafiora
- 500 gramów ziemniaków
- 500 gramów cukinii
- 350 gramów czerwonego pieprzu
- 300 gramów pomidorów
- 150 gramów cebuli
- 150 gramów marchwi
- sól
- pieprz
- olej roślinny
- zioła do smaku
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy na niewielkie kostki. Cebule i marchew wcześniej warto podsmażyć na patelni do złotego koloru. Wszystkie pokrojone warzywa wkładamy do garnka i zalewamy niewielką ilością posolonej wody lub rosołem. Dusimy pod przykryciem - od czasu od czasu - mieszając. Ratatuj będzie gotowe, gdy cała woda się wygotuje.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?