Zwiększenie wydajności i obniżenie kosztów to kluczowe kwestie dla rolnictwa ekologicznego"
Naukowacy dzielili się wynikami badań, w tym upraw doświadczalnych, w których stosowali rozmaite metody uprawy i zabiegi agrotechnicznie dopuszczalne w rolnictwie ekologicznym. Dyskutowali także o metodach obniżania kosztów eko produkcji oraz zwiększania jej wydajności.
Te czynniki mają dla rozwoju rolnictwa ekologicznego kluczowe znaczenie, bowiem tym co często zniechęca konsumentów zainteresowanych żywnością ekologiczną jest jej istotnie wyższa cena. Naukowcy mieli także okazję zapoznać się z wynikami porównanwczych badań konsumenckich produktów ekologicznych i konwencjonalnych, a także lepiej poznać styl życia potencjalnych klientów zainteresowanych żywnością ekologiczną i funkcjonalną.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?