MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Ser biały (gmina Baranów)

KGW Marianka Mroczeńska

Składniki:
- 6,5 litra krowiego mleka.

Sposób przygotowania:
5 litrów krowiego mleka pozostawić na dwa dni w ciepłym miejscu, aż się skwasi. Zagotować 1,5 litra świeżego mleka i wlać do uprzednio zsiadłego mleka, dokładnie wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Przecedzić przez sito lub odpowiednio przygotowany woreczek, dobrze odcisnąć.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski