Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Muszle z twarożkiem ziołowym

KS
Lubella
Letnie obiadki muszą być lekkie i smaczne. Dziś proponujemy przekąskę, którą można zjeść na obiad, a nawet na kolację. Makaronowe muszle nadziane twarożkiem.

Składniki

  • makaron muszle
  • 500 g twaróg półtłusty
  • 200 ml śmietana ukwaszona 18%
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki szczypiorek siekany
  • 2 łyżki rzodkiewka siekana

Sposób przygotowania:
Twaróg wraz z śmietanką ugniatamy widelcem tak by powstała gładka masa. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy szczypiorek i rzodkiewkę. Całość mieszamy. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu, lekko studzimy i do każdej muszelki nakładamy twarożek. Całość dekorujemy ziołami i rzodkiewką.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski