Składniki
- makaron muszle
- 500 g twaróg półtłusty
- 200 ml śmietana ukwaszona 18%
- sól, pieprz
- 2 łyżki szczypiorek siekany
- 2 łyżki rzodkiewka siekana
Sposób przygotowania:
Twaróg wraz z śmietanką ugniatamy widelcem tak by powstała gładka masa. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy szczypiorek i rzodkiewkę. Całość mieszamy. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu, lekko studzimy i do każdej muszelki nakładamy twarożek. Całość dekorujemy ziołami i rzodkiewką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?