Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Najlepsze dania na grilla. Na grillu możemy przyrządzić nie tylko mięso, ale też ryby, a nawet chleb! [PRZEPISY]

MIKO
Grillowany łosoś na dwa sposobyTak zgrillowaną rybę można podawać z sosem winegret lub dipem na bazie majonezu i świeżymi ziołami.Składniki:filet z łososia (500 g)marynata:sos sojowy (2 łyżki)olej (2 łyżki)cukier trzcinowy (1 łyżeczka)czosnek (1-2 ząbki)Wymieszaj wszystkie składniki marynaty. Pokrój łososia na cztery części. Marynuj przez 30 minut. Grilluj do zrumienienia.  Składniki:filet z łososia bez skórycytryna - 2 sztukioliwa z oliwek (2 łyżki)nasiona sezamu (2 łyżki)płatki chilli (pół łyżeczki)sól do smaku, majonezŁososia pokrój w 2-centymetrową kostkę. Cytryny przelej wrzątkiem, dokładnie opłucz i pokrój w cieniutkie plasterki. Rozgrzej grill do 180 st. C. Wymieszaj sezam, chili i sól do smaku. Zaczynając od łososia, nabijaj na patyczki po kolei na przemian łososia i cytrynę. Żeby składniki lepiej się trzymały, możesz użyć dwóch patyczków do jednego szaszłyka. Skrop oliwą i posyp mieszanką sezamu i przypraw. Grilluj lub piecz, aż ryba będzie gotowa. (www.winiary.pl)
Grillowany łosoś na dwa sposobyTak zgrillowaną rybę można podawać z sosem winegret lub dipem na bazie majonezu i świeżymi ziołami.Składniki:filet z łososia (500 g)marynata:sos sojowy (2 łyżki)olej (2 łyżki)cukier trzcinowy (1 łyżeczka)czosnek (1-2 ząbki)Wymieszaj wszystkie składniki marynaty. Pokrój łososia na cztery części. Marynuj przez 30 minut. Grilluj do zrumienienia. Składniki:filet z łososia bez skórycytryna - 2 sztukioliwa z oliwek (2 łyżki)nasiona sezamu (2 łyżki)płatki chilli (pół łyżeczki)sól do smaku, majonezŁososia pokrój w 2-centymetrową kostkę. Cytryny przelej wrzątkiem, dokładnie opłucz i pokrój w cieniutkie plasterki. Rozgrzej grill do 180 st. C. Wymieszaj sezam, chili i sól do smaku. Zaczynając od łososia, nabijaj na patyczki po kolei na przemian łososia i cytrynę. Żeby składniki lepiej się trzymały, możesz użyć dwóch patyczków do jednego szaszłyka. Skrop oliwą i posyp mieszanką sezamu i przypraw. Grilluj lub piecz, aż ryba będzie gotowa. (www.winiary.pl) PIXABAY.COM
Majówka to tradycyjnie rozpoczęcie sezonu przy grillu. A Polacy kochają jeść pieczone mięsa, ryby i warzywa. Zobaczcie, co i jak można przyrządzać na grillu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski