3 z 5
Poprzednie
Następne
Najlepsze dania na grilla. Na grillu możemy przyrządzić nie tylko mięso, ale też ryby, a nawet chleb! [PRZEPISY]
Sałatka z grillowanym kurczakiem i tartym serem
Mięso kurczaka grillujemy krótko, żeby było soczyste. Można wcześniej krótko je zamarynować.
Składniki:
mix sałat
50 g sera żółtego
1 pomidor
4 rzodkiewki
mała czerwona cebula
150 g piersi z kurczaka
szczypta papryki
olej rzepakowy tłoczony na zimno (3 łyżki)
pieprz, sól do smaku
Sałatę, pomidora i rzodkiewki umyć.
Pomidora pokroić w ósemki, rzodkiewkę w plasterki, a cebulę w krążki.
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paseczki i posypać papryką, solą oraz pieprzem, polać olejem. Rozgrzać grill i upiec mięso.
Na talerzu ułożyć sałatę, pomidora, rzodkiewkę i cebulę oraz zgrillowane mięso z kurczaka.
Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i posypać sałatkę.
(www.msm-monki.pl)