Składniki:
- 250 g mąki gryczanej,
- 250 ml kefiru,
- pół łyżeczki soli,
- woda (tyle by konsystencja ciasta miała gęstość śmietany),
- oliwa do smażenia.
Sposób przygotowania:
Składniki dokładnie mieszamy, aż ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany.
Patelkę (najlepiej teflonową) rozgrzewamy i smarujemy pędzelkiem zanurzonym w oliwie. Potem wylewamy około trzy łyżki ciasta na patelnię, rozprowadzamy po całej powierzchni i smażymy. Naleśniki nie powinny być zbyt cienkie.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?