Naturalny sposób barwienia jajek. Sprawdź, jakie to proste!
Żółty kolor: kurkuma
3 łyżki kurkumy na 1 litr wody z octem. Uważaj na ręce - roztwór bardzo je brudzi
Różowy kolor: burak
4 szklanki rozdrobnionego surowego buraka
Niebieski kolor: kapusta
3 szklanki posiekanej modrej kapusty
Pomarańczowy kolor: cebula
4 szklanki skórki z cebuli
Srebrno-szary: jagoda
W misce łączymy 2 szklanki wody i 2 filiżanki zamrożonych jagód. Zostawiamy miskę w cieple do uzyskania pokojowej temperatury. Następnie ugniatamy łyżką jagody i pozostawiamy jeszcze na 5-10 minut. Następnie przecedzamy roztwór i umieszczamy w nim jajka. Pozostawiamy je na noc w lodówce.
Misterium Męki Pańskiej na poznańskiej Cytadeli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?