Składniki:
- filet z piotrosza
- bakłażan
- bułka tarta
- jajko
- sproszkowane suszone pomidory
- por
- cukinia
- marchewka
- czarne oliwki
- ziemniaki
- pieprz cytrynowy
- oliwa z oliwek
- śmietana
- migdały (płatki)
- rukola
Przygotowanie:
Marynata do ryby: oliwa z oliwek, pieprz cytrynowy, sól, pieprz, wino białe.
Pieczenie ryby: Smarujemy nią rybę i pieczemy w piecu przez 15 minut.
Mus z rukoli: rukolę, płatki migdałów i śmietanę miksujemy na jednolitą masę.
Chipsy z ziemniaka: surowego ziemniaka kroimy na cienkie paseczki i wrzucamy na głęboki olej (jak frytki)
Bakłażan w pomidorowym pesto: plastry bakłażana panierujemy w bułce tartej z suszonymi pomidorami i jajku, pieczemy.
Warzywa: por, cukinię, marchewkę kroimy w drobne paseczki, dodajemy oliwki, rozmaryn i blanszujemy.
Sposób podania:
Najpierw kładziemy plaster bakłażana, przekładamy go warzywami, kładziemy kolejny plaster bakłażana i rybę. Obok układamy na talerzu ziemniaczane chipsy i polewamy talerz musem z rukoli.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?