ZOBACZ TEŻ: Eko Targ na Przylądku Arkadia
Tym razem będzie aż 20 stoisk, na których kupimy już nie tylko sery zagrodowe Marka Grądzkiego i Łomnickie, ale także wędliny np. ze świni złotnickiej, warzywa z ekologicznych upraw, miody, jajka od zielononóżki, specjalnie wypiekane chleby na zakwasie i słodycze np. gryczane ciasteczka, czy wspaniałe ciasta.
Tygiel staje się także kosmopolitycznym targiem bowiem pojawiają się na nim specjalnie sprowadzane sery z Cypru, a teraz będą także towary z Chorwacji.
Z przysmaków będzie można nabyć Sir Grilla, to specjalnie dla miłośników narodowego sportu kulinarno-ogrodowego. Tylko na Tyglu można spróbować sernika z koziego sera. Będą także jadalne kwiaty i wiele innych niesamowitych rzeczy, których w sklepach kupić nie można.
Odkryjemy także smak pierogów i to nie tylko tych tradycyjnych z mięsem, czy leniwych, ale i sezonowych. Ostatnio były z rabarbarem, a ciekawe z czym będą teraz.
Po raz pierwszy pojawi się także stoisko, na którym nie będzie żywności, a AleWorek - inicjatywa Artystycznej Adki, czyli lniane woreczki pięknie uszyte i wyszywane do przechowywania chleba, ziół czy przypraw.
Spotkanie smakoszy rozpocznie się o godz. 13, a zakończy o 19.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?