Zadaniem finalistów było przygotowanie w ciągu 1 godz. 15 min. dania, którego głównym składnikiem miały być policzki cielęce z mięsa dojrzewającego. Potrawa łącznie musiała składać się z co najmniej pięciu składników. Jeden z nich - raki świeże - był obowiązkowy.
Robert Echaust i Jacek Walczak w nagrodę za pierwsze miejsce i Kulinarny Puchar Polski otrzymali 15 tysięcy złotych i dwutygodniowe szkolenie w prestiżowym Instytucie Kulinarnym.
PRZECZYTAJ TAKŻE:
Poznań: Polagra przyciąga tłumy przedsiębiorców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?