Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Poznański kucharz został kulinarnym mistrzem Polski!

PEJ
Tytuł najlepszego szefa kuchni w kraju zdobył Robert Echaust wraz z pomocnikiem Jackiem Walczakiem z restauracji Platinum Palace Residence w Poznaniu
Tytuł najlepszego szefa kuchni w kraju zdobył Robert Echaust wraz z pomocnikiem Jackiem Walczakiem z restauracji Platinum Palace Residence w Poznaniu Fot. MTP
Znamy zwycięzców odbywającego się na targach Gastro Trendy Kulinarnego Pucharu Polski. Tytuł najlepszego szefa kuchni w kraju zdobył Robert Echaust wraz ze swoim pomocnikiem Jackiem Walczakiem z restauracji Platinum Palace Residence w Poznaniu.

Zadaniem finalistów było przygotowanie w ciągu 1 godz. 15 min. dania, którego głównym składnikiem miały być policzki cielęce z mięsa dojrzewającego. Potrawa łącznie musiała składać się z co najmniej pięciu składników. Jeden z nich - raki świeże - był obowiązkowy.

Robert Echaust i Jacek Walczak w nagrodę za pierwsze miejsce i Kulinarny Puchar Polski otrzymali 15 tysięcy złotych i dwutygodniowe szkolenie w prestiżowym Instytucie Kulinarnym.

PRZECZYTAJ TAKŻE:

Poznań: Polagra przyciąga tłumy przedsiębiorców

Poznań: Na Polagrze rozdadzą 800 litrów gulaszu

Poznań: Prezydent otworzył targi Polagra [ZDJĘCIA]

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski