Składniki:
- 1 kostka margaryny,
- 1,5 szklanki cukru,
- 3 łyżki kakao,
- 6 łyżek wody,
- 2,5 szklanki mąki pszennej,
- 5 jaj,
- 1 mały proszek do pieczenia,
- 0,5 szklanki białego wina,
- bakalie: rodzynki, orzechy.
Sposób przygotowania
Margarynę, wodę, cukier i kakao dokładnie roztopić i zagotować. Po wystudzeniu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, same żółtka z jajek, wino i bakalie.
Dokładnie wszystko wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni C około 45-50 minut.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Gniezna i powiatu gnieźnieńskiego szukaj zawsze na stronie www.gniezno.naszemiasto.pl
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?