Składniki:
- Części rosołowe kaczki,
- krew kacza,
- 2 marchwie,
- seler,
- por,
- pietruszka,
- ziele angielskie,
- sól,
- 10 śliwek suszonych,
- vegeta.
Wykonanie:
z części gotujemy wywar rosołowy. Warzywa do zagotowania. Kiedy się zagotują, wkładamy mięso na wrzątek. Dokładamy ziele angielskie, 10 sztuk suszonych śliwek, wsypujemy wegetę i na wolnym ogniu zostawiamy do ugotowania rosołu z wywaru. Do garnka z 250 ml krwi kaczki dodajemy 5 łyżek mąki. Do rosołu dajemy ocet, 3 łyżki cukru i kaczą krew.
Aktualnych informacji ze Słupcy i powiatu słupeckiego szukaj zawsze na www.slupca.naszemiasto.pl
Aktualnych informacji ze Słupcy i powiatu słupeckiego szukaj zawsze na stronie www.slupca.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?