Składniki
- 1 słoik ogórków konserwowych,
- 1 słoik grzybków konserwowych (z reguły bierzemy pieczarki),
- 1 kostka sera feta,
- 1 cebula,
- pierś z kurczaka,
- bułka z dynią lub inne pieczywo,
- majonez,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania
Ogórki, grzybki, cebulę drobno kroimy w kostkę. Dodajemy ser feta i 1 do 2 łyżek majonezu. Doprawiamy pieprzem i wszystko mieszamy. Pierś z kurczaka doprawiamy do smaku, zawijamy w folię aluminiową (a la roladki) i gotujemy. Pieczywo kroimy na małe kanapeczki, smarujemy masełkiem. Na to układamy ugotowaną, cienko pokrojoną w plasterki pierś z kurczaka. Na wierzch wykładamy farsz i dekorujemy.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Krotoszyna i powiatu krotoszyńskiego szukaj zawsze na stronie www.krotoszyn.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?