Składniki
Biszkopt:
- 8 jaj,
- 1,5 szklanki cukru,
- 6 łyżek mąki tortowej,
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 4 łyżki kakao,
- 2 łyżki proszku do pieczenia.
Krem:
- 250 dkg masła roślinnego,
- 2 szklanki cukru pudru,
- 2 cukry waniliowe,
- 400 ml jogurtu greckiego.
Sposób przygotowania
Biszkopt - białka ubić na sztywną pianę, powoli dodać cukier i żółtka. Ubić do białości. Do masy dodać sypkie składniki i zmieszać. Masę wylać na blachę wyłożoną pergaminem. Piec 45 minut w 170 stopniach C, przełożyć kremem. Masło roślinne rozbić mikserem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, powoli po łyżeczce dodać jogurt do wyczerpania. Masa musi być gładka. Biszkopt przecinamy w połowie i przekładamy masą. Na wierzch wiśnie, agrest, orzechy, rodzynki i polewa czekoladowa.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z gminy Grodzisk Wlkp. i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?