Składniki
- 1 kg sera białego (zemleć),
- 1 kostka masła,
- 1 szklanka cukru,
- 1 cukier waniliowy,
- 0,5 łyżki skórki pomarańczy,
- 5 żółtek,
- 3 łyżki winiaku,
- 1 puszka brzoskwiń,
- 1 galaretka,
- sparzone rodzynki i żurawina, borówki.
Sposób przygotowania
Masło utrzeć z cukrem, do tego dodawać żółtka i połączyć z serem, bakaliami i alkoholem. Masę wyłożyć na sitko pokryte gazą, następnie zawinąć, aby masa była ściśnięta i odłożyć do lodówki na 24 godziny. Wykładamy masę na talerz/półmisek, obkładamy owocami, a następnie zalewamy galaretką. Nasz deser możemy udekorować kilkoma borówkami na szczycie dla większego efektu.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Krotoszyna i powiatu krotoszyńskiego szukaj zawsze na stronie www.krotoszyn.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?